takaisin

Syntynyt pentue 27.1.2020 (5u+2n)
PENNUT MYYTY

Armi vom Heiligenholz FI24348/14A x Conner v.d. Klosterwiese FI31197/17A
kasvattaja: Kutimäen kennel,
Joni Riste ja Linda Uljas, Hollola
puh. 045-1113102  joni.riste(at)hotmail.com

 

Armi vom Heiligenholz

Armin tiedot KoiraNetissä

Armin tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Armi on vaaleapäistärikkö saksantuontinarttu, joka on mitattu 62 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja todettu kyynärnivelistään (0/0) terveeksi. Armi todettiin nuorena silmistään terveeksi, 5-vuotiaana siltä löytyi kaihi, joka luokiteltiin nimikkeellä ”muu vähämerkityksinen kaihi”. Armi on saavuttanut jalostuskelpoisuuden Saksassa ja se on noussut myös Suomessa jalostusrekisteriin.

Saksan VJP-kokeista Armi on saanut erittäin hyvät 66 pistettä ja HZP-syysjalostuskokeesta erittäin hyvät 175 pistettä. Saksassa jalostuskelpoisuuteen vaadittavan haukkuen ajotaipumuksensa Armi osoitti kevään VJP-kokeen yhteydessä ja petoeläinkovuutensa se on osoittanut supikoiralla. Suomen KAER-kokeissa Armi on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO2-palkinnolla ja avoimessa luokassa AVO2-palkinnolla. Armin hakua on kuvattu vauhdikkaaksi ja sen seisontaa on kehuttu kiinteäksi.

Näyttelyistä Armilla on 2 x SERT ja 2 x VASERT. Se on ollut kerran ROP ja Voittaja-näyttelyssä 2015 pn 2 (paras narttu 2). Armin luonnetta ja esiintymistä on kuvattu rauhalliseksi ja miellyttäväksi. Saksassa Armi on arvioitu ulkomuodostaan jalostuskatselmuksessa kaksi kertaa ja se on arvioitu molemmilla kerroilla tyypistä, rakenteesta ja karvapeitteestä erittäin hyväksi eli sg-sg-sg.

Armi on tuotu Saksasta pentuna. Sen isä ja emä ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Molemmat vanhemmat ovat suorittaneet Saksan monipuoliset käyttökokeet (VJP, HZP, VGP). Isällä on erinomaiset tulokset VJP- ja HZP-kokeista sekä II palkinto VGP-kokeesta. Emällä on erittäin hyvät pisteet VJP-kokeesta, erinomaiset pisteet HZP-kokeesta ja II palkinto VGP-kokeesta. Molemmat ovat A-lonkkaisia ja molemmat on arvioitu tyypiltään erinomaiseksi, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-sg-sg).

Armilla on 6 pentuesisarta, joista Armin lisäksi Ajax asuu Suomessa. Ajaxilla on 1. palkinto KAER-kokeiden nuorten luokasta. Ajax oli erikoisnäyttelyn 2015 ROP. Näyttelyistä sillä on 3 x SERT ja 2 x CACIB. Junkkarin 2015 jalostuskatselmuksessa Ajax valittiin VSP:ksi eli kauneimmaksi pitkäkarvaurokseksi. Armin sisaruksista 5 on käynyt Saksan VJP-kokeissa ja niistä 4 on palkittu erittäin hyvillä pisteillä, yksi hyvillä pisteillä. Armin lisäksi Arex on palkittu HZP-kokeessa, jossa se on saavuttanut erinomaiset 188 pistettä. Arexilla on myös I palkinto 334 pisteellä monipuolisesta kaksipäiväisestä VGP-kokeesta. Pentueesta yhteensä 5 koiraa on kuvattu lonkistaan ja todettu terveiksi A. Ajax on lisäksi todettu terveeksi silmistään ja kyynärnivelistään (0/0).

Armilla on yksi aikaisempi kolmen pennun pentue, joka on syntynyt joulukuussa 2016. Näistä pennuista Kutimäen Aamaukka on kuvattu lonkistaan ja arvioitu B-lonkkaiseksi. Kutimäen Allu on palkittu KAER-peltokokeessa NUO2-palkinnolla. Näyttelyssä Allu on käynyt kerran ja saanut laatuarvosanan EH eli erittäin hyvä.

 

Conner v.d. Klosterwiese

Neron tiedot KoiraNetissä

Neron tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Armille valittiin suomalainen, pentuna Saksasta tuotu 2,5-vuotias uros Conner v.d. Klosterwiese. Conner on vaaleapäistärikkö ja mitattu 65 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja todettu kyynärnivelistään (0/0) terveeksi.

KAER-kokeissa Conner on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO3-, 2 x NUO2- ja NUO1-palkinnoilla ja avoimessa luokassa peltokokeissa AVO3- ja AVO2-palkinnoilla. Connerin hakua on kuvailtu laajuudeltaan ja peittävyydeltään erinomaiseksi sekä hyvävauhtiseksi.

Näyttelyssä Conner on saavuttanut 3 x SERT ja ollut kolme kertaa ROP. Conneria on kuvailtu hyvän ja mukavan luonteiseksi. Conner oli Junkkarin 2018 (nuorten koirien jalostuskatselmus) kaunein pitkäkarvainen ja ROP Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelyssä 2018.

Connerin vanhemmat ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Molemmilla on erinomaiset pisteet saksalaisista monipuolisista metsästyskokeista (VJP, HZP, VGP) ja I palkinto VGP-kokeesta. Molemmat vanhemmat ovat A-lonkkaisia. Connerin isä on arvioitu tyypiltään erittäin hyväksi, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erinomaiseksi (sg-v-v), emä tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (sg-sg-sg).

Connerilla on 6 pentuesisarusta. Yksi veljistä tuotiin Suomeen, sillä ei ole koe- tai näyttelytuloksia. Saksan sisaruksista kaikki ovat käyneet VJP-kokeissa, 4 on saanut erinomaiset, yksi erittäin hyvät tulokset. Neljä pennuista on käynyt HZP-kokeissa, kolme erinomaisin pistein, yksi erittäin hyvin pistein. Connerin lisäksi kaksi sisarusta on kuvattu lonkistaan, tulos A. Ulkomuodostaan on arvioitu neljä sisarusta, tulos: v-sg-v, sg-sg-v, sg-sg-sg, sg-g-sg.

Connerilla ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

Valkopohjaisen Armin ja valkopohjaisen Connerin pentueeseen voi syntyä pelkästään valkopohjaisia pentuja.

*********


Armi fasaanijahdissa.


Nero tammikuussa 2020.


Nero syksyllä 2019.


Armi riekkojahdissa Utsjoella.


Armi vom Heiligenholz.


Nero kyyhkyspassissa.


Armin metso.


Armi kanalintujahdissa Ruotsissa.


Pollevana potretissa.


Nero fasaanijahdissa.


Nero metsästyspäivän päätteeksi.