takaisin

Syntynyt pentue 22.3.2021 (1u)

Armi vom Heiligenholz FI24348/14A x Rovavaaran Kreivin Vinha FI32408/19A
kasvattaja: Kutimäen kennel,
Joni Riste ja Linda Uljas, Hollola
puh. 045-1113102  joni.riste(at)hotmail.com

 

Armi vom Heiligenholz

Armin tiedot KoiraNetissä

Armin tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Armi on vaaleapäistärikkö saksantuontinarttu, joka on mitattu 62 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja todettu kyynärnivelistään (0/0) terveeksi. Armi todettiin nuorena silmistään terveeksi, 5-vuotiaana siltä löytyi kaihi, joka luokiteltiin nimikkeellä ”muu vähämerkityksinen kaihi”. Armi on saavuttanut jalostuskelpoisuuden Saksassa ja se on noussut myös Suomessa jalostusrekisteriin.

Saksan VJP-kokeista Armi on saanut erittäin hyvät 66 pistettä ja HZP-syysjalostuskokeesta erittäin hyvät 175 pistettä. Saksassa jalostuskelpoisuuteen vaadittavan haukkuen ajotaipumuksensa Armi osoitti kevään VJP-kokeen yhteydessä ja petoeläinkovuutensa se on osoittanut supikoiralla. Suomen KAER-kokeissa Armi on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO2-palkinnolla ja avoimessa luokassa AVO2-palkinnolla. Armin hakua on kuvattu vauhdikkaaksi ja sen seisontaa on kehuttu kiinteäksi.

Näyttelyistä Armilla on 2 x SERT, 2 x VASERT ja 1 x VACACIB. Se on ollut kaksi kertaa ROP ja Voittaja-näyttelyssä 2015 pn 2 (paras narttu 2). Armin luonnetta ja esiintymistä on kuvattu rauhalliseksi ja miellyttäväksi. Saksassa Armi on arvioitu ulkomuodostaan jalostuskatselmuksessa kaksi kertaa ja se on arvioitu molemmilla kerroilla tyypistä, rakenteesta ja karvapeitteestä erittäin hyväksi eli sg-sg-sg.

Armi on tuotu Saksasta pentuna. Sen isä ja emä ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Molemmat vanhemmat ovat suorittaneet Saksan monipuoliset käyttökokeet (VJP, HZP, VGP). Isällä on erinomaiset tulokset VJP- ja HZP-kokeista sekä II palkinto VGP-kokeesta. Emällä on erittäin hyvät pisteet VJP-kokeesta, erinomaiset pisteet HZP-kokeesta ja II palkinto VGP-kokeesta. Molemmat ovat A-lonkkaisia ja ulkomuodoltaan molemmat on arvioitu tyypiltään erinomaiseksi, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-sg-sg).

Armilla on 6 pentuesisarta, joista Armin lisäksi Ajax asuu Suomessa. Ajaxilla on 1. palkinto KAER-kokeiden nuorten luokasta. Ajax oli erikoisnäyttelyn 2015 ROP. Näyttelyistä sillä on 3 x SERT ja 2 x CACIB. Junkkarin 2015 jalostuskatselmuksessa Ajax valittiin VSP:ksi eli kauneimmaksi pitkäkarvaurokseksi. Armin sisaruksista 5 on käynyt Saksan VJP-kokeissa ja niistä 4 on palkittu erittäin hyvillä pisteillä, yksi hyvillä pisteillä. Armin lisäksi Arex on palkittu HZP-kokeessa, jossa se on saavuttanut erinomaiset 188 pistettä. Arexilla on myös I palkinto 334 pisteellä monipuolisesta kaksipäiväisestä VGP-kokeesta. Pentueesta yhteensä 5 koiraa on kuvattu lonkistaan ja todettu terveiksi A. Ajax on lisäksi todettu terveeksi silmistään ja kyynärnivelistään (0/0).

Armilla on kaksi aikaisempaa pentuetta. Kutimäen A-pentue syntyi joulukuussa 2016. Näistä kolmesta pennusta Kutimäen Aamaukka on kuvattu lonkistaan ja arvioitu B-lonkkaiseksi. Kutimäen Allu on palkittu KAER-peltokokeessa NUO2- ja AVO1-palkinnoilla. Näyttelyssä Allu on käynyt kerran ja saanut laatuarvosanan EH eli erittäin hyvä. Kutimäen seitsemän pennun B-pentue syntyi tammikuussa 2020. Jalostusnäyttöjä ei vielä ole nuoren iän vuoksi.

 

Rovavaaran Kreivin Vinha

Vinhan tiedot KoiraNetissä

Vinhan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Armille on valittu suomalainen 1,5-vuotias uros Rovavaaran Kreivin Vinha. Vinha on vaaleapäistärikkö ja mitattu 61-62 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen sekä todettu kyynärnivelistään (0/0) ja silmistään terveeksi.

KAER-kokeissa Vinha on palkittu nuorten luokassa sekä metsä- että peltokokeissa NUO2-palkinnoilla. Vinhan hakua on kuvailtu reippaaksi ja riistalle pyrkiväksi, avanssia on kehuttu räjähtäväksi ja vapautuneeksi.

Vinhan isä on suomalainen ja se on palkittu KAER NUO2- ja AVO1-palkinnoilla peltokokeissa. Näyttelyssä isä on saanut laatuarvosanan ERI eli erinomainen. Vinhan emä on saksantuontinarttu, jolla on KAER-kokeesta NUO3-palkinto pellolta. Näyttelyistä emällä on 4 x SERT, 2 x CACIB, 4 x ROP ja se on saanut Helsinki Winner- ja Voittaja-tittelit 2017. Emä oli Junkkarin 2017 (nuorten koirien jalostuskatselmus) kaunein pitkäkarvanarttu. Vinhan molemmat vanhemmat on todettu A-lonkkaisiksi ja silmistään terveiksi, isä myös kyynärnivelistään terveeksi 0/0.

Vinhalla on 6 pentuesisarusta. Vinhan lisäksi yksi pennuista on käynyt KAER-kokeessa, mutta jäänyt ilman tulosta. Kaksi sisaruksista on arvioitu ulkomuodostaan, toinen erittäin hyväksi ja toinen erinomaiseksi.

Vinhalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä.

Valkopohjaisen Armin ja valkopohjaisen Vinhan pentueeseen voi syntyä pelkästään valkopohjaisia pentuja.

*********


Armi fasaanijahdissa.


Armi riekkojahdissa Utsjoella.


Rovavaaran Kreivin Vinha.


Armi vom Heiligenholz.


Rovavaaran Kreivin Vinha sorsajahdissa.


Armin metso.


Armi kanalintujahdissa Ruotsissa.


Rovavaaran Kreivin Vinha ja mettoukot.


Rovavaaran Kreivin Vinha ja teeripaisti.