takaisin

Astutettu 19.2.2018

Armi vom Heiligenholz FI24348/14A x Schorsch v.d. Schmiede ZDL216/11B
kasvattaja: Kutimäen kennel, Joni Riste ja Linda Uljas
puh. 045-1113102  joni.riste(at)hotmail.com

 

Armi vom Heiligenholz

Armin tiedot KoiraNetissä

Armin tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa
(koe- ja näyttelykertomukset)

Armi on vaalea päistärikkö saksantuontinarttu, joka on mitattu 62 cm korkeaksi. Se on A-lonkkainen ja todettu kyynärnivelistään (0/0) sekä silmistään terveeksi. Armi on saavuttanut jalostuskelpoisuuden Saksassa ja se on noussut myös Suomessa jalostusrekisteriin.

Saksan VJP-kokeista Armi on saanut erittäin hyvät 66 pistettä ja HZP-syysjalostuskokeesta erittäin hyvät 175 pistettä. Saksassa jalostuskelpoisuuteen vaadittavan haukkuen ajotaipumuksensa Armi osoitti kevään VJP-kokeen yhteydessä ja petoeläinkovuutensa se on osoittanut supikoiralla. Suomen KAER-kokeissa Armi on palkittu nuorten luokassa peltokokeissa NUO2-palkinnolla ja avoimessa luokassa AVO2-palkinnolla. Armin hakua on kuvattu vauhdikkaaksi ja sen seisontaa on kehuttu kiinteäksi.

Näyttelyistä Armilla on 2 x SERT ja 2 x VASERT. Se on ollut kerran ROP ja Voittaja-näyttelyssä 2015 pn 2 (paras narttu 2). Armin luonnetta ja esiintymistä on kuvattu rauhalliseksi ja miellyttäväksi. Saksassa Armi on arvioitu ulkomuodostaan jalostuskatselmuksessa kaksi kertaa ja se on arvioitu molemmilla kerroilla tyypistä, rakenteesta ja karvapeitteestä erittäin hyväksi eli sg-sg-sg.

Armi on tuotu Saksasta pentuna. Sen isä ja emä ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Molemmat vanhemmat ovat suorittaneet Saksan monipuoliset käyttökokeet (VJP, HZP, VGP). Isällä on erinomaiset tulokset VJP- ja HZP-kokeista sekä II palkinto VGP-kokeesta. Emällä on erittäin hyvät pisteet VJP-kokeesta, erinomaiset pisteet HZP-kokeesta ja II palkinto VGP-kokeesta. Molemmat ovat A-lonkkaisia ja molemmat on arvioitu tyypiltään erinomaiseksi, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (v-sg-sg).

Armilla on 6 pentuesisarta, joista Armin lisäksi Ajax asuu Suomessa. Ajaxilla on 1. palkinto KAER-kokeiden nuorten luokasta. Ajax oli erikoisnäyttelyn 2015 ROP. Näyttelyistä sillä on 3 x SERT ja 2 x CACIB. Junkkarin 2015 jalostuskatselmuksessa Ajax valittiin VSP:ksi eli kauneimmaksi pitkäkarvaurokseksi. Armin sisaruksista 5 on käynyt Saksan VJP-kokeissa ja niistä 4 on palkittu erittäin hyvillä pisteillä, yksi hyvillä pisteillä. Armin lisäksi Arex on palkittu HZP-kokeessa, jossa se on saavuttanut erinomaiset 188 pistettä. Arexilla on myös I palkinto 334 pisteellä monipuolisesta kaksipäiväisestä VGP-kokeesta. Pentueesta yhteensä 5 koiraa on kuvattu lonkistaan ja todettu terveiksi A. Ajax on lisäksi todettu terveeksi silmistään ja kyynärnivelistään (0/0).

Armilla on yksi aikaisempi kolmen pennun pentue, joka on syntynyt joulukuussa 2016. Näistä pennuista ei ole vielä jalostustilastoa.

 

Schorsch v.d. Schmiede

Armille valittiin saksalainen 6-vuotias jalostusrekisteriuros Schorsch v.d. Schmiede. Schorsch on vaaleapäistärikkö ja mitattu 63 cm korkeaksi. Se on B-lonkkainen.

Schorschilla on erinomaiset 74 pistettä VJP-kokeesta ja 189 pistettä HZP-kokeesta. Sillä on II palkinto 316 pisteellä kaksipäiväisestä monipuolisesta VGP-kokeesta.

Ulkomuodoltaan Schorsch on arvioitu tyypiltään ja rakenteeltaan erittäin hyväksi ja karvapeitteeltään erinomaiseksi (sg-sg-v). Schorschin luonnetta on kuvailtu rauhalliseksi ja miellyttäväksi.

Schorschin vanhemmat ovat saksalaisia jalostusrekisterikoiria. Schorschin isällä on erinomaiset pisteet saksalaisista monipuolisista metsästyskokeista (VJP, HZP, VGP). Schorschin emällä on erinomaiset pisteet VJP:stä, erittäin hyvät pisteet HZP:stä ja I palkinto VGP:stä. Molemmat vanhemmat ovat A-lonkkaisia ja molemmat on arvioitu tyypiltään, rakenteeltaan ja karvapeitteeltään erittäin hyväksi (sg-sg-sg).

Schorschilla on 2 pentuesisarusta. Kaikki pennut ovat käyneet VJP-kokeissa. Sisarukset ovat saaneet erittäin hyvät pisteet ja Schorsch erinomaiset pisteet. Schorschin sisaret eivät ole käyneet muissa kokeissa. Schorschin lisäksi sisko Sanny on kuvattu lonkistaan, tulos A.

Schorschilla on yksi jo aikuiseksi ehtinyt pentue Saksassa ja yksi pentue viime keväältä Tsekeissä. Saksalaisessa pentueessa on 6 pentua, joista kaikki ovat käyneet VJP-kokeessa. Yksi pennuista on saanut erinomaiset pisteet, kaksi erittäin hyvät ja kolme pennuista on saanut hyvät pisteet. Kaksi pennuista on käynyt HZP-kokeessa, näistä toinen on saanut erinomaiset pisteet ja toinen erittäin hyvät pisteet. Yksi pentu on käynyt VGP-kokeessa ja saanut I palkinnon 348 pisteellä. Kahta pennuista on käytetty jalostukseen.

Valkopohjaisen Armin ja valkopohjaisen Schorschin pentueeseen voi syntyä pelkästään valkopohjaisia pentuja.

*********


Armi tuplien jälkeen.


Armi fasaaniseisonnalla.


Ennen Suomen metsäkanalintualoitusta haetaan vauhtia Ruotsin puolelta.


Armin aamupäivän sorsa saalis.