Kerhoon liittyminen  *  Kerhotuotteet  *  Yhteystiedot  *  Säännöt  *  Tietosuoja

Suomen Pitkäkarvakerho ry

Suomalaiset pitkäkarvaisen saksanseisojan harrastajat ovat kokoontuneet jokasyksyisille Pitkäkarvapäiville jo vuodesta 2002 alkaen. Vähitellen alkoi olla tarve koota rotumme laajenevaa harrastajajoukkoa paremmin yhteisen harrastuksen pariin ja kehittää yhteistä toimintaa. Näin alkoivat syksyllä 2009 valmistelut oman kerhon perustamiseksi.

Suomen Pitkäkarvakerhon perustamiskokous pidettiin Pitkäkarvapäivien yhteydessä 10.10.2009. Paikalla oli yhteensä 43 pitkäkarvaharrastajaa, joista tuli näin kerhon perustajajäseniä. Kerhon nimeksi sovittiin Suomen Pitkäkarvakerho ry, kansainvälisissä yhteyksissä Deutsch Langhaar Klub Finnland. Perustamisasiakirjat hyväksyttiin ja kerho rekisteröitiin Patentti- ja Rekisterihallituksessa vihdoin tammikuun lopussa 2010.

Taikasuon Yty

Kerhon säännöt korostavat tiivistä yhteistyötä emojärjestö Saksanseisojakerhon kanssa. Lähes kaikki paikalla olleet ovat Saksanseisojakerhon jäseniä ja näin tulee varmasti olemaan jatkossakin. SSK on virallinen rotujärjestömme. Oman kerhon tarkoituksena on lisätä yhteistyötä ja harrastusmahdollisuuksia rotumme harrastajien kesken. Nämä kotisivut ovat näkyvin osa toimintaa, linkki jäsenten välillä ja tiedotuskanava ulospäin. Pitkäkarvapäivät pidetään tietysti entiseen tapaan kerran vuodessa ja kokoonnutaan Saksanseisojakerhon vuosikokouksen rotukokoukseen. Näiden lisäksi voi vähitellen syntyä pienempiä tapaamisia eri puolille Suomea.

Suomen Pitkäkarvakerhon tiedotuskanavat ovat nämä kotisivut sekä rotujärjestö Saksanseisojakerhon kotisivut ja jäsenlehti Saksanseisoja.

Kerhon sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää pitkäkarvaisen saksanseisojan (Deutsch Langhaar) alkuperäisiä monipuolisia metsästysominaisuuksia ja metsästyskäyttöä, terveyttä, hyvää luonnetta sekä rotumääritelmän mukaista ulkomuotoa Suomessa. Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja sitoutuu kunnioittamaan sitä omassa toiminnassaan.